Tonfisksallad med basmatiris
Tid 15 mins Portioner 4 personer Kök Andra traditionella recept
Ingredienser
  • 2 påsar Uncle Ben's® Boil-in-Bag Basmatiris
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/4 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl strimlad morot
  • 1 dl frysärter, tinade
  • 1/2 dl hackad mynta
  • 1/2 tsk citronzest (valfritt)
  • En burk tonfisk (ca 140 g) i vatten, avrunnen
  • Ca 1 liter blandade salladsblad
Recept
  1. Koka Uncle Ben's® Boil-in-Bag Basmatiris enligt paketets anvisningar.
  2. Häll riset i en medelstor skål och låt det svalna medan dressingen förbereds.
  3. Vispa ihop citronsaft och olivolja i en mindre skål.
  4. Salta och peppra.
  5. Blanda riset med morot, ärter, mynta, citronzest (om man vill) och tonfisk.
  6. Häll dressingen över och rör om.
  7. Servera på salladsblad och garnera med citronklyftor.