Thaisallad med fullkornsris och kyckling med jalapeños
Tid 60 mins Portioner 4 personer Kök Thai
Ingredienser
  • 2 påsar Fullkornsris, Boil-in-Bag
  • 20 g ingefära, riven
  • 60 ml ljus sojasås
  • 1 medelstor lök, finhackad
  • 1-2 msk jalapeños, grovhackad
  • 1-2 msk jordnötssmör
  • 2 gurkor
  • Stor bunt färskt basilika
  • 250 g färsk spenat, sköljd och hackad
  • 500 g tillagad kyckling
  • 100 ml vinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1-2 msk socker
  • 50 ml vegetabilisk olja
Recept
  1. Tillaga riset enligt instruktionerna på förpackningen och låt svalna.
  2. Vispa ihop jordnötssmör, vinäger, olja, soja, socker, ingefära, vitlök och kajennpeppar i en liten bunke med en trådvisp.
  3. Dela gurkskivorna och lägg till riset tillsammans med dressingen, kycklingen och löken. Täck och låt svalna.
  4. Precis innan servering, blanda i spenaten, basilikan och jalapeño