Texmexris med räkor, majs och lime
Tid 45 mins Portioner 5 personer Kök Mexican
Ingredienser
  • 2 påsar Uncle Ben's® Boil-in-Bag Fullkornsris
  • Nonstick matlagningsspray
  • Majs från 2 medelstora färska majs- kolvar (ca 2,5–3 dl)
  • 280 g skalade räkor
  • 1–2,5 dl hackade plommontomater
  • 0,5 dl färskpressad limejuice
  • 3/4 tsk chilipulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 3/4 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 2 msk finhackad koriander
  • 1 mogen avokado, skalad och skuren i 1-centimeterskuber
Recept
  1. Koka Uncle Ben's® Boil-in-Bag Fullkornsris enligt paketets anvisningar.
  2. Häll riset i en stor serveringsskål och låt det svalna något.
  3. Under tiden riset kokar värmer man en stekpanna med matlagningspray på medelhög värme.
  4. Lägg i majskornen och fräs dem i 2 minuter.
  5. Tillsätt räkorna och fräs i 3 minuter eller tills räkorna är genomstekta.
  6. Blanda majs, räkor och tomatklyftor med riset.
  7. Blanda limesaft med chili-pulver, spiskummin, salt, peppar och vitlökspulver i en mindre skål.
  8. Ringla den kryddade limesaften över risblandningen och rör om väl.
  9. Tillsätt koriander och avokado och blanda om försiktigt.