Stekt basmatiris med prickiga ägg
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Barn
Ingredienser
Recept
  1. Tillaga riset enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna helt. Detta kan göras dagen innan.
  2. Knäck ett ägg i en skål, tillsätt salt, peppar och hackad gräslök och rör runt lätt. Sätt åt sidan.
  3. Knäck ett annat ägg i en annan skol, tillsätt soja, salt och peppar och rör runt.
  4. Värm upp oljan i en stekpanna.
  5. Tillsätt lök och lite senare vitlök och hackade morötter och låt det steka.
  6. Tillsätt det kalla riset i stekpannan och rör runt för att förhindra klumpar. Stek i cirka 5 minuter.
  7. Gräv ett ”hål” i mitten av riset och häll i ägget med salt.
  8. Rör runt med en träsked till ägget är helt tillagat och riset är lätt krispigt. Tillsätt den hackade vårlöken.
  9. Stek det andra ägget till en omelett.
  10. Skär upp omeletten i bitar om 1 cm och lägg dem fint ovanpå riset.
  11. Steg som är lämpliga för barn:
  12. Hacka vårlöken
  13. Hacka moroten
  14. Skära korven i mindre bitar
  15. Knäcka, krydda och blanda äggen
  16. Sätta ihop portionerna
  17. Skära upp omeletten och lägga på bitarna