Paella
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Andra traditionella recept
Ingredienser
  • 250 g Långkornigt ris, Löst
  • 200 g bläckfiskringar (calamares)
  • 4 msk djupfrysta ärtor
  • 1 grön paprika
  • 2 påsar saffran
  • 100 g kräftor
  • 650 ml kycklingbuljong
  • 2 kycklingfilér
  • olivolja
  • 50 g räkor
  • 1 röd paprika
  • salt och peppar
  • citronklyftor
  • 100 g opanerade bläckfiskringar (calamares)
Recept
  1. Värm upp lite olivolja i en stekpanna.
  2. Skär kycklingfilérna i 2-3 cm stora bitar, krydda med salt och peppar och stek gyllenbruna på alla sidor.
  3. Tillsätt Uncle Ben's®-riset, stek det lätt tillsammans med kycklingen och häll sedan över kycklingbuljongen.
  4. Strimla paprikan och ha i den i riset och kycklingen, tillsammans med ärtor, bläckfisk och saffran.
  5. Låt det puttra på låg värme tills riset är nästan klart (tills vätskan är nästan helt borta).
  6. Lägg kräftor och musslor överst på risblandningen.
  7. Låt pannan stå övertäckt på svag värme i ytterligare 5 minuter tills musslorna och kräftorna är klara.
  8. Garnera rätten med citronklyftor och servera genast.