Kycklingsallad med äpple, valnötter och fullkornsris
Tid 30 mins Portioner 6 personer Kök Andra traditionella recept
Ingredienser
  • 6 msk mager balsamvinägrett
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 3 påsar Uncle Ben's® Boil-in-Bag Fullkornsris
  • 400–500 g stekt och strimlat benfritt kycklingbröst utan skinn
  • 2 medelstora tunt skivade gröna äpplen
  • 2,5 dl finhackad rödlök (valfritt)
  • 3/4 dl grovt hackade och rostade valnötter
Recept
  1. Koka Uncle Ben's® Boil-in-Bag Fullkornsris enligt paketets anvisningar.
  2. Låt svalna.
  3. Om kycklingen inte redan är tillagad, stek den på medelhög värme tills den är genomstekt.
  4. Blanda ris, kyckling, äpple, rödlök, valnötter och balsamvinägrett i en stor skål.
  5. Garnera med färsk salvia.
  6. Servera salladen kall eller rumstempererad.