Kyckling-ris-avokado-pinjenöt-sallad
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Barn
Ingredienser
Recept
  1. Koka riset enligt instruktioner, öppna påsen, rör runt och låt svalna.
  2. Vinvinäger– olivoljevinägrett:
  3. Bland 1 spsk hvidvinseddike, 3 spsk olivenolie, 1 presset fed hvidløg, en smule sucker, salt og peber. Set det til side et øjebliBlanda 1 msk vitvinsvinäger, 3 msk olivolja, 1 riven vitlöksklyfta, lite socker, salt och peppar. Sätt åt sidan.k.
  4. Stek kycklingstrimlorna snabbt i olivolja i en stekpanna och tillsätt salt och peppar. Sätt åt sidan.
  5. Strimla bacon och stoppa in i ugnen eller stek på en panna tills den är krispig.
  6. Stek pinjenötterna i en torr stekpanna.
  7. Hacka persiljan.
  8. Använd en potatisskalare för att göra långa morotschips.
  9. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Tärna avokadon och fukta den med citronjuice för att förhindra missfärgning.
  10. Rör försiktigt ihop alla salladsingredienser och dressingen.
  11. Steg som är lämpliga för barn:
  12. Strimla kycklingen (barn i skolåldern)
  13. Hacka persiljan
  14. Göra morotschipsen
  15. Mixa vinägretten
  16. Röra ihop alla ingredienserna