Kyckling- och grönsaksragu med fullkornsris
Tid 45 mins Portioner 4 personer Kök Andra traditionella recept
Ingredienser
  • 2 påsar Uncle Ben's® Boil-in-Bag Fullkornsris
  • Matlagningsspray
  • 300–400 g kycklingfilé
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 2,5 dl haricots verts
  • 2,5 dl skivad zucchini
  • 2,5 dl skivade champinjoner
  • 3/4 tsk färsk timjan (eller 1/4 tsk torkad)
  • 1–1/2 tsk hackad färsk basilika (eller 1/2 tsk torkad)
  • 2 tomater, var och en delad i 8 klyftor
  • Salt och peppar
Recept
  1. Koka Uncle Ben's® Boil-in-Bag Fullkornsris enligt paketets anvisningar.
  2. Spreja en stor teflonstekpanna med matlagningsspray.
  3. Lägg i kycklingen och stek på medelvärme i 2–3 minuter på varje sida eller tills kycklingen är genomstekt.
  4. Ta ur kycklingen ur stekpannan och lägg åt sidan.
  5. Lägg i vitlök, haricots verts och zucchini och låt fräsa i 2–3 minuter.
  6. Tillsätt svamp och örter, stek i ytterligare två minuter.
  7. Tillsätt tomaterna och stek tills allt är genomvarmt.
  8. Salta och peppra efter smak.
  9. Häll grönsakerna över kycklingen och servera med ris.