Grillad kyckling med guacamole och rissallad med mynta och lime
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Andra traditionella recept
Ingredienser
  • 2 påsar Långkornigt ris, 10 minuter, Boil-in-Bag
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 finhackade kvistar mynta
  • 1 knippe koriander, finhackad
  • 4 kycklingfilér
  • 1 lime, pressade och riven
  • 100 g marinerade tomater
  • 1 mogen avokado
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 tomat, utan kärnor och skuren i tärningar
Recept
  1. Guacamole: skala avokadon och tryck den platt med en gaffel. Blanda i saften från limen för att förhindra missfärgning. Finhacka rödlöken och pressa vitlöken. Blanda lök, vitlök, tärnad tomat och finhackad koriander med avokadon. Droppa i olivoljan samtid
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Blanda den hackade myntan, de marinerade tomaterna och det rivna limeskalet i riset.
  4. Grilla kycklingen tills den är gyllenebrun.
  5. Häll upp riset på ett uppvärmt fat och lägg de grillade kycklingfilérna ovanpå
  6. Värm guacamolen lite i en mikrovågsugn och lägg lite guacamole på kycklingen.
  7. Garnera med lite mynta och marinerade tomater.