Koreansk bibimbap
Tid 40 mins Portioner 2 personer Kök Oriental
Ingredienser
  • Koreanskt kött
  • 1 msk solrosolja
  • 175g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk brunt socker
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk chiliflingor
  • Spenat
  • 100g baby spenat
  • 1 salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamfrön - rostade
  • Inlagda gurkor
  • 100g gurka, tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk Strösocker
  • Strimlad morot
  • 1 Riven morot
  • 1 msk Sesam Olja
  • 2 ägg
  • 1 Salladslök, skuren
  • 1 Förpackning Uncle Ben's® Express Långkornigt ris
Recept
  1. Kött: Rör ner köttfärsen med ingredienserna till såsen. Låt köttet marinera under tiden du tillagar resten.
  2. Gurkor: Rör ner salt, socker och vinäger i en skål tills upplöst. Lägg i gurkorna så att de täcks av blandningen. Låt stå i 15 minuter.
  3. Koka en liten gryta med vatten. Blanchera spenaten i 2 minuter. Dränera och rensa med kallt vatten direkt - annars kokar det vidare. Rör ner salladslök, vitlök och sesamfrön.
  4. Blanda morötter med sesamolja, salt och peppar. Placera under tiden två stekpannor på medelhög värme. Stek köttet på ena pannan med olja i 3-5 minuter tills det är brunt och krispigt. På andra pannan stekar du äggen efter smak.
  5. Under tiden värmer du riset enligt instruktionerna. Rör ner alla ingredienser i en skål och lägg till ägg och salladslök på toppen.
Cookie-inställningar