Karl-Alfreds superenkla fisk: Grillad pangasius med ris, spenat och feta.
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Barn
Ingredienser
  • 2 påsar Långkornigt ris, 10 minuter, Boil-in-Bag
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 kg färsk spenat
  • 250 g grekisk fetaost
  • 1 lime
  • Olivolja till stekning
  • Ca 600 g tärnad pangasius (eller annan fet fisk går lika bra)
  • Salt och peppar
  • 3 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 burk blandade, urkärnade oliver
  • ½ rödlök
  • Olivolja
  • 1 citron
Recept
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs spenaten mjuk i lite olivolja i en stekpanna (och se den krympa!).
  3. Skär fetaosten i kuber och blanda den med det färdiga riset och spenaten.
  4. Gnid in fiskbitarna i olivolja och grilla dem i en stek- eller grillpanna. Salta och peppra.
  5. Gör en sallad på tomater, gurka, finhackad rödlök och avrunna oliver. Dryssa med en nypa salt, en skvätt olivolja och citron.
  6. Servera fisken med fetaost- och spenatriset. Toppa med några persiljeblad och servera med tomatsallad och en limeklyfta.
  7. Nassims tips: Om du ersätter pangasius med lax eller annan fet fisk behöver du inte olja in fisken innan grillning, utan det räcker att tillsätta lite olja i pannan när du steker den.