Glada guldlaxen
Saffranslax med ris
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Barn
Ingredienser
  • 2 påsar Uncle Ben's® Basmatiris, Boil-in-Bag
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 portionsbitar lax, ca 500g
  • 1 dl vatten
  • 1 liten klick smör/eller olja
  • ½ gul lök
  • 1 pkt saffran (0,5 g) eller 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 1 knippe sparris
Recept
  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Finhacka löken. Fräs den mjuk i lite smör eller olja.
  3. Tillsätt crème fraiche, tomatpuré, saffran (eller gurkmeja) och 1 dl vatten och koka upp. Smaka av med lite salt och peppar.
  4. Strö lite salt över laxbitarna och lägg dem i såsen. Lägg gärna fiskbitarna tätt så de täcks med sås.
  5. Sänk värmen på pannan och låt puttra försiktigt under lock i 8-10 min.
  6. Lägg ärtorna i en kastrull och täck med kallt vatten och koka upp. När vattnet kokar, häll på en deciliter kallt vatten och dra kastrullen från plattan. Låt dra i 5 minuter.
  7. Koka sparrisen i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
  8. När fiskköttet delar sig i skivor vid ett lätt tryck med en gaffel är fisken klar.
  9. Lägg upp på tallriken tillsammans med det nykokta riset och servera tillsammans med ärtor och sparris.
  10. Nassims tips: Om man gillar kryddor, så varför inte tillsätta lite paprikakrydda och chilipulver efter eget tycke och smak.