Fyllda paprikor
Tid 30 mins Portioner 2 personer Kök Andra traditionella recept
Ingredienser
  • Olja
  • 4 paprikor, halverade och kärnade
  • 2 silverlökar, hackade
  • 500 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 800 g tomater, finhackade
  • 2 zucchinis, hackade
  • 200 g spenat, sköljd
  • 2 förpackningar Uncle Ben’s® Ris på Medelhavsvis
  • 100 g parmesanost, riven
  • 40 g färsk gräslök, hackad
  • Grönsallad efter egen smak
Recept
  1. Värm ugnen till 180 grader. Olja in paprikorna och placera dem på en plåt med folie, baka i 15 minuter.
  2. Placera en stekpanna på medium värme och häll eller spraya på olja. Lägg i löken och låt den mjukna i 2-3 minuter, lägg sedan i vitlök och köttfärs. Låt det koka tills köttfärsen är brun.
  3. Lägg i zucchini, hackade tomater och spenat och blanda runt. Lägg i Uncle Ben’s® riset i pannan, blanda runt och värm upp. Fyll sedan paprikorna med mixen och toppa med parmesan ost, baka i 10-15 minuter.
  4. Ta ut paprikorna från ugnen och toppa med gräslök, servera med en grönsallad.
Cookie-inställningar