Fullkornsris med köttbullar
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Barn
Ingredienser
  • 2 påsar Uncle Ben’s® Fullkornsris (Boil-in-Bag)
  • 2 skivor mjukt vitt bröd utan kanter
  • En skvätt vatten
  • 600 g köttfärs
  • 1 knippe bladpersilja, hackad
  • 2 ägg
  • 120 g parmesan, riven
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • Salt och svartpeppar, från kvarn
  • En generös skvätt olivolja
  • En god sjat olivenolie
  • 1 lök, hackad
  • 1 selleri, hackad
  • 2 burkar italienska tomater
  • 50 g tomatpuré
  • Lite socker
Recept
  1. Blötlägg brödet i lite vatten, tills det är mjukt. Rör ihop malet kött, bröd, persilja, ägg, parmesan, vitlök, salt och peppar i en stor skål till en smidig smet. Låt smeten vila medan du förbereder såsen.
  2. Stek den hackade löken och sellerin i olivolja tills de har fått en gyllene färg.
  3. Släng i tomater och tomatpuré, tillsätt salt och peppar. Koka 15-20 minuter.
  4. Rulla smeten till köttbullar med fuktiga händer.
  5. Stek köttbullarna i en stekpanna i en generös skvätt olivolja och häll i dem i såsen där de får koka i några minuter till.
  6. Servera med fullkornsris som tillagats enligt instruktionerna.
  7. Steg som är lämpliga för barn:
  8. Ta bort brödkanterna (och äta dem)
  9. Riva parmesan
  10. Blötläggning av brödet och blandning av ingredienserna med nytvättade händer
  11. Rulla ihop degen till bullar
  12. Hacka löken och sellerin (barn i skolåldern)