Nybadad currykyckling
Kyckling med kokosmjölk och röd curry
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Barn
Ingredienser
  • 2 påsar Uncle Ben's® Jasminris, Boil-in-Bag
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 2 msk röd currypasta (thailändsk)
  • 1 msk sesamolja eller olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 lime
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 tsk soja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 msk maizena
  • 425 g minimajs
Recept
  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla purjolöken och paprikan, skär moroten i tunna skivor och fräs grönsakerna blanka på medelvärme i en tjockbottnad gryta.
  3. Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i lite olja i en stekpanna. Lägg över i grytan.
  4. Pressa limen över kycklingen.
  5. Pressa ner vitlöken. Tillsätt sesamolja (eller olivolja), röd curry, soja, lime och lite honung. Stek allt i några minuter så att kryddorna får ”svettas” lite.
  6. Häll i hönsbuljongen och tillsätt kokosmjölken. Låt sjuda i 6-8 minuter. Red med maizena utblandat med vatten för att göra grytan krämigare.
  7. Tillsätt minimajsen.
  8. Servera kycklinggrytan med Uncle Ben’s Boil-in-Bag Jasmin ris.