Chili con carne
Tid 40 mins Portioner 4 personer Kök Mexican
Ingredienser
  • 450 g nötfärs
  • 1 medelstor lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 200 g majs
  • 200 g röda kidneybönor, rensade och sköljda
  • 200 g svarta bönor, rensade och sköljda
  • 1 medelstor Tomat, kärnad och hackad
  • 1 burk Krossade Tomater
  • 1 tsk chili pulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 Förpackningar Uncle Ben’s® Långkornigt Ris
  • Anpassa antalet limeklyftor efter egen smak
  • Anpassa mängden koriander efter egen smak
Recept
  1. Koka och rör om köttfärsen tillsammans med lök och vitlök i 5 – 7 minuter eller tills det är brunt.
  2. Rör ner resterande ingredienser, bortsett från ris lime och koriander. Värm sedan tills det kokar.
  3. Täck kastrullen och låt det sjuda i 15 – 20 minuter tills det har tjocknat, under tiden värmer du riset enligt instruktioner.
  4. Servera med ris och garnera med lime och koriander.
Cookie-inställningar