Biff à la bäst
Saftiga pannbiffar med ris och tsatsiki
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Barn
Ingredienser
  • 2 påsar Uncle Ben's® Fullkornsris, Boil-in-Bag
  • 600 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta (alternativt vitlökspulver efter tycke och smak)
  • 1 msk kalvfond
  • Salt, peppar, paprikapulver och lite chilipulver.
  • Smör till stekning
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • Lite pressad citron
  • 3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • Salt och peppar
  • 250 g morötter
Recept
  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Koka upp riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Riv den gula löken.
  4. Blanda köttfärsen med ägg, grädde, lök, fond och kryddor och knåda ihop det till en jämn smet.
  5. Forma smeten till biffar och stek dem i smör i en stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg.
  6. Lägg sedan biffarna i en ugnsform och låt dem steka färdigt i ugnen. Det tar ca 10-20 minuter beroende på hur stora du gjort dem. Skär ett litet snitt i en av dem och kika om de är klara.
  7. Riv gurkan med den grova sidan av ett rivjärn. Lägg den rivna gurkan i en sil. Pressa ut lite vätska med handen och lägg sedan gurkan i en skål.
  8. Blanda i yoghurt och olivolja. Tillsätt sedan vitlök, salt och peppar samt några droppar citron. Smaka av.
  9. Skala och klyv morötterna i stavar. Lägg upp ris, pannbiff och tsatsiki på en tallrik och servera gärna med en god sallad. Sätt morotsstavarna i ett glas.