Basmatiris med lammkött och ingefärssås
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Indian
Ingredienser
  • 2 påsar Basmatiris, Boil-in-Bag
  • 1/2 msk Maizena®
  • 50 g brunt socker
  • 40 g färsk ingefära
  • 1 tsk currypulver
  • 2 lammskank utan ben (runt 200 g pp)
  • 1 lök
  • 1 msk jordnötsolja
  • saften av 1 apelsin
  • saften av 1 lime
  • salt, svartpeppar
  • 30 g smör
  • 30 g torkad russin
Recept
  1. Skala ingefäran och riv ungefär halva. Skär resten i tunna skivor.
  2. Skär lammköttet i tärningar och blanda med löken och den rivna ingefäran i en skål.
  3. Blanda limesaft, apelsinsaft, socker, currypulver, salt och peppar och häll blandningen över köttet.
  4. Täck över och låt köttet ligga och dra i marinaden i kylen i ca 3 timmar. Rör om då och då.
  5. Koka Uncle Ben’s® Basmatiris, Boil-in-Bag enligt anvisningarna på förpackningen. Låt russinen ligga i ljummet vatten i 10 min.
  6. Ta upp lammköttet från marinaden. Värm upp oljan i en wok och stek köttet på hög värme i 5 minuter.
  7. Tillsätt varmt ris, smör, salt och peppar och stek i ytterligare 5 minuter på medelhög värme.
  8. Blanda maizena och marinad och häll i blandningen i woken.
  9. Lägg i russinen och woka i ytterligare 3 minuter på låg värme.
  10. Strö över ingefärsskivorna.