Basmatiris med kyckling, broccoli och cashews
Tid 30 mins Portioner 4 personer Kök Indian
Ingredienser
  • 2 påsar Basmatiris, Boil-in-Bag
  • 1 burk Indisk: Medium curry
  • 400 g broccoli (blomman)
  • 50 g cashewnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,4 L kycklingbuljong
  • 600 g tärnad kycklingfilé
  • 2 tsk maizena®
  • saften och rivet skal av 1 lime
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk solrosolja
Recept
  1. Koka Uncle Ben’s® Basmatiris som anges på förpackningen
  2. Rosta cashewnötterna i en panna med non-stickbeläggning. Ställ åt sidan.
  3. Värm upp oljan i en wok och stek den tärnade kycklingen i fem minuter. Ta ur dem ur woken.
  4. Woka den pressade vitlöken och broccolin i 5 min.
  5. Blanda buljong, maizena® och honung och häll i blandningen i woken.
  6. Tillsätt sedan kycklingen, riset, saften från limen, salt och peppar och woka allt tillsammans i 5 minuter på hög värme
  7. Strö över cashewnötterna, garnera med limeskalet och servera rätten varm. Värm upp currysåsen och servera den för sig.